Geitenboerderij Ridammerhoeve

Wie zijn wij

Geitenboerderij Ridammerhoeve is gevestigd in het Amsterdamse Bos. Op de boerderij lopen geiten en hun lammeren, kippen en kuikens, een varken met biggen, twee zoogkoeien met kalfjes, een paard en een pony.

Op de boerderij wordt de geitenmelk in kaas en andere zuivelproducten verwerkt. De kippen zorgen voor de eieren.

Deze producten worden verkocht in de boerderij-winkel. Er wordt gewerkt op biologisch-dynamische wijze.

Het land rondom de boerderij, ca. 8 hectare, dient als voedselvoorziening van de geiten en kippen. Hier grazen de geiten ’s zomers en het land wordt gehooid om de geiten ook ’s winters te voeren.

Het is  ook een zorgboerderij voor mensen met een handicap of burn-out.

Wat is er te doen

In het programma voor scholen gaan de kinderen mee de stal en de wei in. Kinderen kunnen er het verhaal van de voedselproductie beleven.

Ze helpen mee met het verzorgen van de geiten, het voeren en het melken. De verwerking van melk tot kaas en ijs wordt in het kort uitgelegd. Wat is er dan mooier om aan het eind van een geitenijsje te genieten!

De tweede helft van het programma omvat ‘klusjes’ op de boerderij: het rapen van de eieren, voeren en verzorgen van de kippen, het bekijken van het weiland: “wat groeit er?”, heeft een varken een krul in z’n staart, wat kan je van koeien leren, e.d.

Ontvangst

In principe zijn de maandag en donderdag het hele jaar door gereserveerd voor scholen van het project boerderij-educatie-Amsterdam.

Reserveren

Reserveren kan via de NME Gids Amsterdam.

Contact

www.geitenboerderij.nl, info@geitenboerderij.nl


Terug naar plattegrond