Reacties docenten

Onderwijzers zijn zeer enthousiast en willen graag dat boerderijeducatie wordt verankerd in het Amsterdamse basisonderwijs.

Het educatieve aanbod voor basisscholen en de leerdoelen van scholen zijn continue in ontwikkeling. Als organisator zijn wij benieuwd of dit aanbod goed aansluit bij de vraag uit het onderwijsveld. Daarom willen wij graag weten wat jullie ervaringen zijn met het bezoek. Wat sloeg goed aan bij de leerlingen en wat kan beter? Ook het functioneren van deze website interesseert ons. Laat van je horen: a.koelemeijer@waterlandendijken.nl

De hele excursie was top: Heel veel mooie leerelementen, prettige sfeer. Daar kunnen geen 5 biologielessen tegenop!

Hieronder vind je enkele ervaringen van onderwijzers:

“Dit is de manier om kinderen iets te leren over het boerenbedrijf, namelijk de ervaring in plaats van alleen uit een boekje leren”
– docent Jeroen van der Sloot, Sint Jan de Doperschool

“De hele excursie was top: Heel veel mooie leerelementen, prettige sfeer. Daar kunnen geen 5 biologielessen tegenop!”
– Docent Kees de Groot, De Rijk Kramerschool

“Geweldig dat de kinderen daar aan het werk mochten. Het werken op de boerderij werd door de kinderen als heel erg leuk ervaren. Het circuit van klusjes kan op ieder onderdeel nog iets langer.”
– Docenten Harry van vliet en Neill O’ Callaghan, school de knotwilg

“Erg leuke begeleiders. Afwisselend. Boeiend. Ze hadden veel hart voor eigen bedrijf, maar ook voor de kinderen”
– docent Karin van soest, Basisschool Insulinde

“De kinderen vonden het heel leuk en leerzaam. Ze hebben goed meegedaan met de verschillende activiteiten. Het uitruimen van het varkenshok vonden ze heel vies, maar ze hebben het toch gedaan.”
– Docente Patricia, Holendrechtschool


Terug naar plattegrond