Het bezoek

Het bezoek aan de boerderij wordt een spannende gebeurtenis. Voor veel kinderen is het de eerste ontmoeting met het leven op een boerderij. Het geeft ze de mogelijkheid een echte boer en boerin te ontmoeten. Deze mensen staan elke dag weer midden in het wonder van de natuur. Op de boerderij worden kalfjes en lammetjes geboren. Ook komen er uit kleine zaadjes hele stengels boordevol tarwekorrels en allerlei andere planten die we kunnen eten. Het verhaal van de boer en boerin is voor kinderen een bron van inspiratie.

Het bezoek op de boerderij duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot 14.00 uur ’s middags. Om 10.00 uur staan de boer en boerin klaar om de kinderen te ontvangen. Na de ontvangst wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene groep gaat met de boer(in) aan het werk. Afhankelijk van het weer en de boerderij wordt dit: hokken schoonmaken, het met de hand melken van een echte koe, op het land werken, zaaien en oogsten. De andere groep gaat een programma doen dat zelf is bedacht door de boeren. Weide vogels bekijken, sloot en bodemleven onderzoeken of ontdekken hoe een polder werkt.

Tussen de middag wordt er op de boerderij gegeten. De kinderen nemen hun eigen lunch mee en deze kan worden aangevuld met producten van de boerderij. Door de producten van de boerderij te eten kunnen kinderen direct ervaren waar hun eten groeit.

Alle boeren die meedoen aan het project zijn getraind en gecertificeerd educatieboerderij. Belangrijk onderdeel van de certificering is dat de boerderij voor kinderen een veilige leeromgeving is. Voordat de kinderen ’s ochtends arriveren controleren de boeren hun boerderij op deze veiligheid.


Terug naar plattegrond