Bezoek boeken

Werkwijze

Op de kaart van Amsterdam staan de 8 educatieboerderijen die meedoen aan het project. Elke boerderij heeft een eigen pagina waarop zij zich voorstellen en hun aanbod kort presenteren.

Reserveer een boerderijbezoek

Als je een keuze voor een boerderij hebt gemaakt kan je het bezoek boeken via de NME gids Amsterdam. Hier geef je een voorkeursdatum /periode op , waarna de boerin contact opneemt om de definitieve datum af te spreken. Bij sommige boerderijen kan je meteen al een datum uit het NME rooster inboeken.

Eerst rechtstreeks contact opnemen met de educatieboerderij om het bezoek door te spreken en data te overleggen kan ook, de contactgegevens staan op de boerderijpagina’s van deze website.  Daarna kan je de boeking maken in de NME gids Amsterdam.

Reserveer de bus

Indien busvervoer naar de boerderij en weer naar school wenselijk is, dient de leerkracht zelf dit te regelen met de samenwerkende busmaatschappij. Per 2023 is dat niet meer Meering Touringcars maar vereniging Groengrijs. Dit een vereniging die vervoer aanbiedt aan sociaal-maatschappelijke organisaties en met elektrische bussen rijdt. We zijn erg blij dat ze het vervoer van de schoolklassen naar de educatieboerderijen rondom Amsterdam gaan doen!

Werkwijze bus reserveren
Om de bus te reserveren moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Stuur direct nadat het boerderijbezoek in de NME gids is ingeboekt en de bezoekdatum met de boer(in) is afgestemd een email met het bus aanvraagformulier naar planninggroengrijs@gmail.com om de bus voor die dag te reserveren. Het formulier is in de NME bevestigingsmail als bijlage te vinden. Wacht hier niet mee i.v.m. logistieke organisatie van het busvervoer. Daarna ontvang je een bevestiging van Groengrijs.

Praktische zaken
-In de elektrische bussen van Groengrijs is plek voor max. 40 personen
-Indien de bus te kort voor het boerderijbezoek wordt aangevraagd, is de kans groot dat de rit niet meer uitvoerbaar is en het boerderijbezoek niet door kan gaan, dus reserveer de bus echt op tijd.
-Indien er geen busvervoer mogelijk blijkt op de bezoekdatum dan worden er data suggesties gegeven waarop busvervoer wel kan, en hopelijk ook de educatieboerderij en de klas, zodat het bezoek toch op een andere datum door kan gaan.
-Indien door onverwachte omstandigheden een bezoek aan een bepaalde boerderij niet door kan gaan, zal de betreffende boer(in) naar vermogen zorgen dat een bezoek op een ander bedrijf of een andere datum kan plaatsvinden.
-de eigen bijdrage voor Boerderijeducatie Amsterdam busvervoer (€150) wordt naar de school gefactureerd door organisator Water, Land & Dijken.

Annulering

Annulering door de school moet zo snel mogelijk gemeld worden:
-in de NME-gids
-bij de educatieboerderij
-bij busmaatschappij Groengrijs (planninggroengrijs@gmail.com)

Indien het bezoek door de school tot 5 werkdagen vóór de bezoekdatum wordt geannuleerd, is dit kosteloos. Bij annulering binnen 5 dagen vóór de bezoekdatum wordt de volledige eigen bijdrage  (€150) aan de school in rekening gebracht.

Geen rompslomp & weinig kosten voor scholen

De bedoeling is dat de scholen zo min mogelijk rompslomp hebben van het project. De eigen bijdrage voor de scholen bedraagt per bezoek 150 euro. Dit dankzij financiering van Provincie Noord-HollandZuivelNL en NME gemeente Amsterdam. Voor dit bedrag krijgt de school een factuur toegestuurd van de projectorganisatie. De overige kosten zullen door andere partijen worden gedragen. Mocht een school zelf het vervoer regelen naar de boerderij dan hoeven zij de 150 euro voor het bezoek niet te betalen.

De bezoeken zijn bestemd voor de groepen 5, 6, 7 en 8. De groepen kunnen eventueel naar verschillende boerderijen. Mocht een onderwijzer van groep 4 enthousiast zijn dan kan er voor die groep op aanvraag een uitzondering worden gemaakt.


Terug naar plattegrond