Bezoek boeken

Werkwijze

Op de kaart van Amsterdam staan de 9 educatieboerderijen die meedoen aan het project. Elke boerderij heeft een eigen pagina waarop zij zich voorstellen en hun aanbod kort presenteren.

Reserveer een boerderijbezoek

Als je een keuze voor een boerderij hebt gemaakt kan je het bezoek boeken via de NME gids Amsterdam. Hier geef je een voorkeursdatum /periode op , waarna de boerin contact opneemt om de definitieve datum af te spreken. Bij sommige boerderijen kan je meteen al een datum uit het NME rooster inboeken.

Eerst rechtstreeks contact opnemen met de educatieboerderij om het bezoek door te spreken en data te overleggen kan ook, de contactgegevens staan op de boerderijpagina’s van deze website.  Daarna kan je de boeking maken in de NME gids Amsterdam.

Annulering

Bij annulering door een school moet dit zo snel mogelijk gemeld worden in de NME-gids en bij de educatieboerderij. Indien de annulering korter dan 48 uur voor de aanvang van de les is dan wordt de volledige eigen bijdrage aan de school in rekening gebracht.

Reserveer de bus

Stuur direct nadat de bezoekdatum met de boer(in) is afgesproken een email naar de busmaatschappij om de bus voor die dag te reserveren. Wacht hier niet mee i.v.m. logistieke organisatie van het busvervoer. Indien er geen busvervoer mogelijk blijkt op de bezoekdatum dan worden er data suggesties gegeven waarop busvervoer wel kan, en hopelijk ook de educatieboerderij en de klas, zodat het bezoek toch op een andere datum door kan gaan.

De busmaatschappij is Meering Touringcars. Hun emailadres is: info@meering.nl. Zij zijn op de hoogte van dit project en weten waar de boerderijen liggen. Belangrijk is dus dat de school na het maken van de afspraak met de boer(in) zo snel mogelijk boekt bij de busmaatschappij. Dat werkt prettig voor de busmaatschappij.

Informatie voor busmaatschappij

Wil je in de email aan de busmaatschappij de volgende informatie vermelden:

  • Wat is de naam van de school?
  • Welke groep gaat?
  • Aantal personen dat meegaat?
  • Datum bezoek?
  • Waar instappen?
  • Hoe heet juf of meester?
  • Wat is het mobiele nummer?
  • Welke boerderij gaan jullie bezoeken?
  • Adres van school waar factuur voor de eigen bijdrage van de school naartoe kan.

Geen rompslomp & weinig kosten voor scholen

De bedoeling is dat de scholen zo min mogelijk rompslomp hebben van het project. De eigen bijdrage voor de scholen bedraagt per bezoek 100 euro. Dit dankzij financiering van Provincie Noord-HollandZuivelNL en NME gemeente Amsterdam. Voor dit bedrag krijgt de school een factuur toegestuurd van de projectorganisatie. De overige kosten zullen door andere partijen worden gedragen. Mocht een school zelf het vervoer regelen naar de boerderij dan hoeven zij de 100 euro voor het bezoek niet te betalen.

De bezoeken zijn bestemd voor de groepen 5, 6, 7 en 8. De groepen kunnen eventueel naar verschillende boerderijen. Mocht een onderwijzer van groep 4 enthousiast zijn dan kan er voor die groep een uitzondering worden gemaakt.


Terug naar plattegrond