Op schoolreis naar de boerderij

Leuk, actief, leerzaam en lekker buiten, koemelken, slootje springen, kriebelbeestjes zoeken, speurtocht op en om het erf, je eigen brood maken en nog veel meer!

Op zoek naar een leuke bestemming en activiteit voor het jaarlijkse schoolreisje? Ga eens naar de boerderij, voor een actieve en leerzame dag. De educatieboerderijen stellen samen met u een programma op maat op, denk bijvoorbeeld aan de volgende activiteiten:

  1. interactieve erftour: zien, ruiken, proeven, horen voelen en ervaren
  2. handen uit de mouwen op de boerderij (dieren en planten verzorgen)
  3. maak je eigen boerderijproduct (broodjes bakken, boter maken, kaas maken etc)
  4. onderzoek het zelf (waterdieren, kriebelbeestjes, het weer, de bodem etc)
  5. speurtochten, quiz- en doe-opdrachten op en rond het erf
  6. boerenspelletjes (koemelken, strobalenrace, slootje springen, aardappelrace etc)
  7. vrij spel (hooiberg)
  8. eigen inbreng……

Prijzen

Afhankelijk van de groepsgrootte, de tijdsduur en het programma stellen wij een prijs vast tussen de 8 en 15 euro per leerling. Wij zorgen ervoor dat u voor een betaalbare prijs een fantastisch schoolreisje tegemoet gaat.

Organisatie

De school neemt zelf contact op met de boerderij. De boer(in) stelt afhankelijk van de wensen van de school een programma op. De school regelt de bus en de facturen van boer en bus gaan naar de school.

Met wie leg ik contact?

Hieronder staan de boerderijen met wie u rechtstreeks contact kunt opnemen voor een schoolreisje. Zij bieden ruimte voor plezier, hoge kwaliteit en een veilige omgeving.


Terug naar plattegrond