Boerderij Polderzicht

Wie zijn wij

Gerard, Annemiek en Richard Korrel runnen Boerderij Polderzicht, een traditioneel melkveebedrijf in de noordpunt van polder De Ronde Hoep in Ouderkerk a/d Amstel, net onder Amsterdam: “vrij en toch dichtbij”.

De hoofdactiviteit van Boerderij Polderzicht zijn de melkkoeien. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten. Zo wordt er aan ‘agrarisch natuurbeheer’ gedaan waarbij veel zorg besteed wordt aan het vinden weidevogelnesten met eieren en het beschermen van je jonge weidevogelpullen. Het natuurreservaat in het hartje van de polder draagt daar een steentje aan bij.

Wat is er te doen

De schoolklassen worden uitgenodigd om het werk op de boerderij mee te beleven en om te merken hoe het basisproduct, melk, eenvoudig tot veel meerwaarde kan worden gebracht.

De kinderen zullen enkele koeien melken, gras aanvegen, kalfjes voeren, kalfjes borstelen of aaien, melkplaats poetsen, vogelnesten zoeken, vee nakijken, weideplanten in slootkanten zoeken.

Verschillende van deze werkzaamheden zijn seizoensgebonden, dus dat wordt per bezoek bekeken.

Een stevige wandeling in het weiland naar het reservaat kan zeker ook op het programma staan. Daarbij wordt er veel verteld over het veenweidegebied en wordt er als vanzelf tussen het vee door gelopen.

Daarnaast zullen zij room tot boter “schudden”, van verse melk, een pannenkoekje bakken of vanille vla maken, zodat ze zelf ervaren hoe producten van de boerderij zo op je bord terecht komen.

Ontvangst

De scholen kunnen in overleg het hele jaar een bezoek brengen op maandag t/m donderdag. Uiteraard kan het programma in overleg aangepast worden aan een gewenst thema.

Reserveren

Reserveren kan via de NME Gids Amsterdam of rechtstreeks bij boerderij Polderzicht.

Contact

www.boerderijpolderzicht.nl, info@boerderijpolderzicht.nl, telnr. 020-4964080

 


Terug naar plattegrond